Vill ditt barn leka rörmokare?

Barn älskar att ta rollen som polis, brandman, tjuv, snickare osv. Älskar ditt barn att meka med rör och få vattnet att rinna rätt? Vill han eller hon bli en rörmokare – eller i alla fall leka rörmokare. Det finns en hel del leksaker som passar i så fall.

Super Mario-dräkt

Super Mario är till stor sannolikhet världens mest kända figur/person som jobbar som rörmokare. Med en dräkt förvandlas barnet snabbt och effektivt till spelfiguren som hoppar på sina monster för att döda dem och samlar guldmynt i spännande och barnvänliga äventyr.

Rörmokare Spelkort

Det finns ett stort antal kortlekar med teman för rörmokare. Däremot är de flesta tryckta på engelska. Baksidan av kortet kan exempelvis har tryck som ”Don´t sleep with a drip” eller ”Engaged to a Plumber”

Verktyg

Oavsett om barnet vill vara snickare eller rörmokare så är det viktigt med rätt verktyg. Både leksaksbutiker och maskeradbutiker säljer skiftnycklar, kofötter och annat i plast. De finns både i mindre modeller till verklighetstrogna verktyg i korrekt storlek.

Plaströr

Det går även att köpa olika plaströr i leksaksbutiken. Rör som kan monteras ihop och isär. Men varför betala mer än nödvändigt? Går du till en bygghandel kan troligtvis mer hållbara rör köpas av rörmokare vvs akut. Däremot behöver man inte samma kvalité som riktiga rörmokare utan kan nöja sig med enklare modeller. Den stora fördelen är att dessa ”leksaker” håller betydligt längre än de från leksaksbutikerna. Dessutom kan man ju komplettera med mer rör ju mer barnen blir intresserade för yrket.

Eltejpen

Ett måste för nästan alla hantverkare. I alla fall enligt barnen. Med tejp går det mesta att laga. Ta en trasig vattenslang och låt barnen försöka laga slangen för att få vattnet till rätt plats för vvs akut. Det kan tyckas som en enkel uppgift för oss vuxna men barnen löser det på sitt sätt. Med olika bra resultat.

Verktygslådan

En verktygslåda är nästan ett måste. Inte bara för att barnet ska känna sig som en ”riktig” rörmokare utan även utifrån att man lättare kan städa efter sig. Alla verktyg för rörmokare vvs akut, skruvar, tejp m.m. ska ner i lådan när arbetet är slutfört. Var sak på sin plats. Ju större desto bättre – i alla fall enligt många barn.

Vattenslang

För de lite större barnen kan en smalare vattenslang vara en bra grund i leken. Med en sax eller kniv kan olika långa delar slang kapas. Genom att göra små hål på sidan av ”huvudröret” kan vatten sippra ut i förgrenade slangar som sätts fast med eltejp. Därmed kan de själva skapa ett bevattningssystem för föräldrarnas plantage!